Hodnocení hráčů

Arsenal 2:0 Manchester United

Hodnoceni hracu - new red

Brankář

  • 8,5

    MAN OF THE MATCH

    Zápas se slepicemi a ten dnešní Bernd šíleně potřeboval. Dva skvostné výkony a doslova ikonické zákroky, které nám zaručily body. Dnes nebýt jej, kdy ve dvou gólovkách brilantně vychytal Lukakua, jsem přesvědčen, že nezvítězíme. Ač to dnes bylo ryze týmové vítězství, dle mě jeho individuální přínos znamenal ten klíčový rozdíl a proto jej, možná trochu překvapivě, volím mužem zápasu. Pokud bych měl jeho vliv překlopit do terminologie útočníka, zaznamenal v mých očích 2+1 a tím rozhodl utkání.

Obrana

  • 7,0

    Často je pranýřován za jeho obrannou hru, ale dnes byl v této činnosti opět vynikající. V soubojích 1 na 1 si počínal na výbornou, zvládal pozičně a vyslal 2 nebezpečné centry. Jen tak dále.

  • 7,5

    To srdce bijící pro Arsenal šlo cítit i u mě doma, kde jsem utkání sledoval. Kapitán, jak má být. Ač už některé ze svých dominantních fyzických vlastností lehce potratil, nahradil je dnes doslova heroickým nasazením.

  • 8,0

    Skála. Je až neskutečný, že došel za tak srandovní peníz a pak dokáže takhle rozdrtit útok slepic a United. 1 na 1 zastavil neskutečné množství akcí soupeře. Ač se v první polovině sezony jevil jako přestup sezony Lucas, dost možná největší klíčem v tom, pokud skutečně uhrajeme TOP 4, bude právě Sokratis. Bez něj bychom v těchto utkání body prostě nesebrali. S Mustafim rozhodně ne.

  • 6,0

    Bylo absolutně jasné, že fyzicky, ač už silově nebo rychlostně, nemůže Lukakuovi stačit a to se taky potvrdilo. Právě přes něj se dostal do dvou největších šancí. I přes to bojoval a musím ho pochválit za velice hezké vyvážení míče.

  • 7,5

    Ač v závěru vypustil hlídání Rashforda, za mě s Xhakou největší překvapení tohoto utkání. Jeho návratu do základu jsem se opravdu bál, ale zvládl to s noblesou! Neskutečně brousil lajnu a prioritně směrem dozadu zvládal souboje famózně.

Záloha

  • 8,0

    Gól + výborný výkon k tomu. Ač toho za něj mnoho oběhal neúnavný Ramsey, své si odehrál KONEČNĚ i proti top soupeři. Nemaže to všechny jeho podprůměrné a průměrné výkony z této sezony, ale dnes prostě zaslouží obrovskou pochvalu. Už jen za to, že dokázal podplatit De Geu, aby mu tohle pustil! :) #XHAKABOOOOOM

  • 8,0

    Po těchto zápasech mě ten jeho odchod přeci jen začíná mrzet víc. Když není nesmyslně Arsenovsky "zneužíván" na křídle a hraje box to box, je opravdu přínosem a to dost možná rozdílovým. Nasazení a bojovnost na levelu, který se jen tak nevidí. Hrozně toho vybojoval a byl u zrodu toho mála nebezpečných akcí, které jsme měli.

  • 3,0

    Nula. Nula výrazných pozitivních momentů pro náš tým. To, že Auba a Laca byli dost odříznuti od středu zálohy byla jen jeho vina. Můžeme s ním sympatizovat, můžeme ho podporovat, ale tohle nejenže nebyl výkon za 300 tis. L/týdně, tohle nebyl výkon hoden kohokoliv, kdo za nás chce hrát. Zkazil snad každou nadějně vypadající akci, do které se zapojil. Prohrál doslova každý souboj o míč, do kterého šel a to díky tomu, že do něj šel na 50%. Jeho nasazení v pressingu absolutně nelze srovnat s tím, co předváděl Auba a hlavně Laca. V 30. minutě zcela nekoncentrovaně a laxně odvrátil přímák soupeře přímo do gólovky Fredovi. Bohužel, opět a znovu potvrdil, že to není hráč do velkých zápasů. Ač chápu, že mu chtěl Emery dát šanci zvednout se, jeho střídání mělo přijít mnohem dřív. Mohlo klidně již v poločase. Iwobi byl pro tým mnohem přínosnější a to se mu nedařilo nijak zářně.

Útok

  • 5,5

    Herně to opět nebylo až tak úplně ono. Je na něm vidět trošku deka. Věci, co mu vycházely s lehkostí mu teď nevycházejí. Ale věřím, že dneškem ji ze sebe setřásl. Zapojil se kvalitně do několika akcí, bojoval a hlavně si troufl na penaltu, kterou s klidem proměnil.

  • 6,0

    Jeho srdnatý výkon byl snad ve všech ohledech parádní. Zády ke kase, s nalepeným obráncem na zádech, mezi 3 soupeři, takřka vždy situaci vyřešil nejlépe, jak mohl. Dokonce udělal i klíčovou penaltu, kterou bych já osobně nepískl. Na druhou stranu. To, co se již x let píská za penalty právě United, to je čiré zlo a tohle lze brát jen jako malou kompenzaci. Nicméně, musím zmínit i negativní stránku Alexandrovy hry. Vychází mu prakticky vše, krom té pro útočníka nejdůležitější části - střelby. Dostal se do 3 zajímavých pozic a opět ani jednou netrefil branku. 3. šance byla 100% a měla definitivně rozhodnout zápas. Proto se známkou prostě nemohu jít výš.

Střídající

  • 6,0

    Jak jsem napsal. Měl na hřiště přijít podstatně dříve. Naše hra směrem dopředu konečně začala fungovat v moment, kdy byl Mesut vystřídán a Alex se objevil na hřišti.

  • 6,0

    Každým zápasem se mi líbí víc. Doma proti Newcastlu bych se ho nebál nasadit do základu. Myslím si, že to je typ utkání, který by mu měl sedět.

  • Edward Nketiah

    6,0

    I jeho střídání bylo rozhodně přínosem. Zaznamenal několik dobrých momentů a vybojoval i nějakou tu standardku.

Hodnoceni hracu - new red

Komentáře

  1. jannes (karma: 2720) #1

    Hodnotenie podľa mňa pohoda, známky budú vždy diskutabilné.. Čo sa týka Mesuta, každý očakáva, že v každom jednom zápase ukáže niečo navyše. Podľa mňa aj on sám to očakáva (niekedy mi to tak príde z toho výrazu tváre). V nedeľu to však bol tímový výkon a hráčov, ktorí možno navonok nevyzerali moc dobre potiahli iný hráči. A tak by to malo byť. Proste ok, Mesut v tomto zápase nebol ústrednou postavou, zastúpili ho ale iný a myslím že tak by to malo aj vyzerať

  2. orek (karma: 15132) #1

    Jinak nevim jestli jste nekdo cetl ale od nove sezony bude platit to ze kdyz ma nekdo do konce kontraktu 2 roky a neprodlouzi tak bude prodan.Ja jen doufam ze nebudem nabizet prodlouzeni smlouvy Mustafimu.Sanci dostal dost a celkem vyhorel za ty penize.Takovy Xhaka,Iwobi se pod Emerym vyrazne zlepsili.Ikdyz Iwobi je hrac spise na lavicku a Xhaka hraje nejlepe proti silnym souperum,coz by clovek rekl ze by melo byt naopak:D

      • bflmpsvz (karma: 3401) #1

        Když nebude chtít, tak přeřadit do B týmu. Něco jiného je tohle udělat necelý rok před koncem smlouvy (když navíc s tím hráčem velmi počítáme). A něco jiného použít nátlak, když máme v kapse páku dvouletého předstihu. Samozřejmě to říkám dost zjednodušeně, Ale i ten hráč ví, že takto dlouhá absence mu může pošramotit kariéru, postavení v nároďáku atp. a raději se prostě dohodne na odchodu – i když si teda myslím, že to je primárně k tomu, aby ti hráči kontrakty podepisovali s předstihem a neměli pak v klubu tak nezdravě silnou pozici. (Ono když jde hráč do posledního roku, tak mu už zbývá pár měsíců, kdy pak může jednat s ostatními kluby. Takže pak buď chce pálku, nebo má silnou pozici k tomu, aby odešel v klidu zadarmo, i kdyby měl těch pár měsíců bojkotovat – viz Rabiot.)

        • bflmpsvz (karma: 3401) #1

          Budu rád, když to tak bude. Nemyslím si, že půjde o nějaké drakonické nařízení, ale spíše koncepční přístup k tomu, abychom si pohlídali zájmy kluby a nebyli rukojmí hráčů (respektive jejich agentů). Tohle by si měl silný klub pohlídat (jako to dělá např. Barca, ale vlastně i Bayern). Troufám si tvrdit, že být tato koncepce u nás už dřív, tak naši hráči mají nižší platy (obzvláště Özil) a Rambo má teď smlouvu s mravným platem a ještě pořád na čtyři roky. (A Alexis by byl buď stále tady – a snad ve formě, protože v Manu se zničil – nebo jej prodáme aspoň za 70-80 mega… Tehdy byl TOP Premier League a chtěli jej City i Manu)

      • Paulus.novy (karma: 1782) #1

        Někde jsem viděl video o financích Realu a oni v kupují hvězdy, získávají s nimi mraky trofejí a v poslední době se ještě k tomu pohybují v plusových číslech finančně, protože mají obrovské zisky a umí i celkem dobře obchodovat, takže prachy se točí a oni mají furt dost. Přitom by to do nich málokdo řekl… Mohli bychom si časem vzít příklad 😀

          • Paulus.novy (karma: 1782) #1

            To jo, ale ten level je předpokládám i náš cíl. Jinak to přece nemá smysl, než mířit za tím nejlepším 🙂 Proto jsem tam psal to ČASEM…

            Já je dal hlavně jako příklad, že i s nějakým udržitelným modelem to jde, protože oni na tom opravdu nejsou finančně nějako nezdravě – minimálně poslední dobou. Mají i docela potenciál v mladých hráčích, které si sami vychovali. Paradox je, že Real vždycky působí jako nezdravě financovaný klub, ale není to zase tak pravda. Když to srovnáš třeba s Atleticem, tak ti působí zase naopak jako outsider, ale ve skutečnosti utrácí nehorázné částky, dost často za nesmyslné přestupy a jejich net spend je vzhledem ke kvalitě hrozný.

            |
          • Ludvajz (karma: 2626) #1

            s „nejsilnější“ značkou souhlasím, ale například nejbohatším klubem je Manchester United. Arsenal je v obou tabulkách na 6 místě

            |
          • bflmpsvz (karma: 3401) #1

            Není to tak jednoduché. Že jsme 6. klub s největší hodnotou neznamená, že nejbohatší. Ta cena obsahuje stále nový, jeden z nejmodernějších stadionů, tréninkové centrum a veškerý majetek. Neznamená to, že ty peníze máme automaticky na účtu, je to vlastně odhad hodnoty, která náleží akcionářům (= Kroenke). Bývaly doby (cca pět, šest let zpátky), kdy Arsenal měl třetí největší hodnotu na světě. Ale vlastní hodnota klubu sice poukazuje na velikost klubu, ale příliš nezohledňuje náklady a fungování klubu ani způsob hospodaření. (City třeba mají větší tržbu než my a utrácí šíleně, ale skoro všechno mají od Mansoura…). Ale tenhle peněz ve fotbale a implicitně s tím i nárůst hodnoty a výdělečnosti je přesně to, co jsem říkal o Kroenkem. Že mu stačí tohle. I když jsme bez velkých trofejí, dokonce LM, za poslední tři roky se hodnota Arsenalu zvýšila o více než 3/4. Ze 1 ,33 miliardy dolarů na 2,24 miliardy dolarů. (Můj osobní názor je, že právě tohle Kroenkemu stačí. Že jako správný mogul vycítil už dříve, že se těžiště volnočasové spotřeby přesouvá z tradičnějších odvětví kultury od filmu, televize, médií ke vysoce komercionalizovanému sportu a k počítačovým hrám, které se často vnímají už i jako umění i sport… Už jsem tu dříve argumentoval, že si nemyslím, že Kroenke kupoval klub z důvodu nějakého statusu. Do Rams investuje proto, protože přestěhováním vycítil větší komerční potenciál, navíc v US je ten sport především spektákl, Evropa je v tomhle ještě dost konzervativní a sportovní. Každopádně neinvestoval jenom do Rams, ale do celého toho zábavního komplexu a nákupáku atp. (je to větší než DisneyLand). V žádném americkém klubu ale nemá potenciál celosvětové popularity, pouze fotbal je rozšířený naprosto všude a začíná být velmi populární v Asii. MLS ale nikoho moc netáhne, proto byl Arsenal ideální akvizice – viz nárůst hodnoty. A to si myslím, že je rozdíl, když si boháč koupí klub z důvodu statusu (PSG, City, Chelsea, ale i mnoho týmů v PL) a nebo jako Arsenal jako jeden z mnoha, mnoha pro dlouhodobé majetnické zájmy. Ale i z toho důvodu si myslím, že Kroenke vlastně do chodu klubu vůbec zasahovat nebude a teď je to prostě na vedení, kam se s tím soběstačným systémem dokážeme posunout, jak budeme efektivní. Ta hodnota klubu tu je, takže je na čem stavět.

            |
  3. spirki (karma: 2152) #1

    Bernardo silva prodloužil do 2025. Vybornej hráč. Boužel City to mají proti nám v prodlužování smluv o hodně jednodušší. Ale i tak se tam nemažou a konají v rozumnou dobu. Snad to bude i u nás fungovat podobně, i když udržet hráče, když nehrajeme o trofeje je sakra těžký ukol.

    • bflmpsvz (karma: 3401) #1

      Liverpool do nedávna o ty trofeje ještě taky nehrál a šli k nim skvělí hráči, ani neměli problém si je udržet (pokud je neprodali fakt za obrovskou palbu). Myslím, že vzhledem k platu, k zázemí klubu a všemu jsme pořád velký klub a myslím, že to i hráči cítí. A snad je Unai pořádně lačný po úspěchu a hráče dokáže i patřičně namotivovat. Pořád máme na třetí místo v PL a když bude zase LM, myslím, že se na nás budou zase dívat jinak. Že dochází k přeměně a že má klub zase ambice (na to nemusí vystřelit 200 mega jako City, ti mají ropnou peněženku…)

    • Paulus.novy (karma: 1782) #1

      Hodně těch evropských velkoklubů v roli tradičních favoritů je na ústupu (Real, Bayern, částečně Barca), takže to teoreticky možné je, ale furt je tam Juve a z Anglie City, Liverpool. Já osobně tipuju finále City proti Juve a výhru Juve. Možné je samozřejmě, že jednoho z nich ve finále nahradí Liverpool. U slepic a MU budu pevně doufat a věřit, že se žádná haluz nestane a do finále se nedostanou 😀

          • Bangbang (karma: 1437) #1

            copak OG12, ten je boží, o tom žádná… hot&sexy :-)) btw, žádnou takovou neznám a to osvětu kolem sebe dělám důslednou :-))))

            ale fandit spurs?!?!?!?!

            |
        • bflmpsvz (karma: 3401) #1

          „Na večeři“ 😀 Ale jak píše Paulus, některé ty týmy stagnujou, stárnou, tým už nemá balanc, co dříve… Ale to bude jenom ryze dočasné, otázka pár sezon (U Barcy i Bayernu a nakonec i teď Realu se Zidanem bych se toho nebál). Zároveň se tam ale dostalo poměrně slabší Porto a Ajax… Teď už je to dost o tom, jak vyjde pár zápasů… Snad to ale taky znamená, že tyhle týmy (hlavně United a Spurs) budou mít několik fakt těžkých zápasů, na které se budou muset velmi precizně takticky připravit a že jim to sežere dost energie… (To byl podle mě jeden z důvodů propadáku nás v Rennes – že se Unai takticky a motivačně připravoval předtím na Tottenham a potom na Manu a Rennes trochu podcenil, což dohromady s nepříznivými okolnostmi – vyloučení Sokratise a neproduktivita Auby dopadlo, jak jsme viděli…)

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.