Hodnocení hráčů

Arsenal 2:0 Manchester United

Hodnoceni hracu - new red

Brankář

  • 8,5

    MAN OF THE MATCH

    Zápas se slepicemi a ten dnešní Bernd šíleně potřeboval. Dva skvostné výkony a doslova ikonické zákroky, které nám zaručily body. Dnes nebýt jej, kdy ve dvou gólovkách brilantně vychytal Lukakua, jsem přesvědčen, že nezvítězíme. Ač to dnes bylo ryze týmové vítězství, dle mě jeho individuální přínos znamenal ten klíčový rozdíl a proto jej, možná trochu překvapivě, volím mužem zápasu. Pokud bych měl jeho vliv překlopit do terminologie útočníka, zaznamenal v mých očích 2+1 a tím rozhodl utkání.

Obrana

  • 7,0

    Často je pranýřován za jeho obrannou hru, ale dnes byl v této činnosti opět vynikající. V soubojích 1 na 1 si počínal na výbornou, zvládal pozičně a vyslal 2 nebezpečné centry. Jen tak dále.

  • 7,5

    To srdce bijící pro Arsenal šlo cítit i u mě doma, kde jsem utkání sledoval. Kapitán, jak má být. Ač už některé ze svých dominantních fyzických vlastností lehce potratil, nahradil je dnes doslova heroickým nasazením.

  • 8,0

    Skála. Je až neskutečný, že došel za tak srandovní peníz a pak dokáže takhle rozdrtit útok slepic a United. 1 na 1 zastavil neskutečné množství akcí soupeře. Ač se v první polovině sezony jevil jako přestup sezony Lucas, dost možná největší klíčem v tom, pokud skutečně uhrajeme TOP 4, bude právě Sokratis. Bez něj bychom v těchto utkání body prostě nesebrali. S Mustafim rozhodně ne.

  • 6,0

    Bylo absolutně jasné, že fyzicky, ač už silově nebo rychlostně, nemůže Lukakuovi stačit a to se taky potvrdilo. Právě přes něj se dostal do dvou největších šancí. I přes to bojoval a musím ho pochválit za velice hezké vyvážení míče.

  • 7,5

    Ač v závěru vypustil hlídání Rashforda, za mě s Xhakou největší překvapení tohoto utkání. Jeho návratu do základu jsem se opravdu bál, ale zvládl to s noblesou! Neskutečně brousil lajnu a prioritně směrem dozadu zvládal souboje famózně.

Záloha

  • 8,0

    Gól + výborný výkon k tomu. Ač toho za něj mnoho oběhal neúnavný Ramsey, své si odehrál KONEČNĚ i proti top soupeři. Nemaže to všechny jeho podprůměrné a průměrné výkony z této sezony, ale dnes prostě zaslouží obrovskou pochvalu. Už jen za to, že dokázal podplatit De Geu, aby mu tohle pustil! :) #XHAKABOOOOOM

  • 8,0

    Po těchto zápasech mě ten jeho odchod přeci jen začíná mrzet víc. Když není nesmyslně Arsenovsky "zneužíván" na křídle a hraje box to box, je opravdu přínosem a to dost možná rozdílovým. Nasazení a bojovnost na levelu, který se jen tak nevidí. Hrozně toho vybojoval a byl u zrodu toho mála nebezpečných akcí, které jsme měli.

  • 3,0

    Nula. Nula výrazných pozitivních momentů pro náš tým. To, že Auba a Laca byli dost odříznuti od středu zálohy byla jen jeho vina. Můžeme s ním sympatizovat, můžeme ho podporovat, ale tohle nejenže nebyl výkon za 300 tis. L/týdně, tohle nebyl výkon hoden kohokoliv, kdo za nás chce hrát. Zkazil snad každou nadějně vypadající akci, do které se zapojil. Prohrál doslova každý souboj o míč, do kterého šel a to díky tomu, že do něj šel na 50%. Jeho nasazení v pressingu absolutně nelze srovnat s tím, co předváděl Auba a hlavně Laca. V 30. minutě zcela nekoncentrovaně a laxně odvrátil přímák soupeře přímo do gólovky Fredovi. Bohužel, opět a znovu potvrdil, že to není hráč do velkých zápasů. Ač chápu, že mu chtěl Emery dát šanci zvednout se, jeho střídání mělo přijít mnohem dřív. Mohlo klidně již v poločase. Iwobi byl pro tým mnohem přínosnější a to se mu nedařilo nijak zářně.

Útok

  • 5,5

    Herně to opět nebylo až tak úplně ono. Je na něm vidět trošku deka. Věci, co mu vycházely s lehkostí mu teď nevycházejí. Ale věřím, že dneškem ji ze sebe setřásl. Zapojil se kvalitně do několika akcí, bojoval a hlavně si troufl na penaltu, kterou s klidem proměnil.

  • 6,0

    Jeho srdnatý výkon byl snad ve všech ohledech parádní. Zády ke kase, s nalepeným obráncem na zádech, mezi 3 soupeři, takřka vždy situaci vyřešil nejlépe, jak mohl. Dokonce udělal i klíčovou penaltu, kterou bych já osobně nepískl. Na druhou stranu. To, co se již x let píská za penalty právě United, to je čiré zlo a tohle lze brát jen jako malou kompenzaci. Nicméně, musím zmínit i negativní stránku Alexandrovy hry. Vychází mu prakticky vše, krom té pro útočníka nejdůležitější části - střelby. Dostal se do 3 zajímavých pozic a opět ani jednou netrefil branku. 3. šance byla 100% a měla definitivně rozhodnout zápas. Proto se známkou prostě nemohu jít výš.

Střídající

  • 6,0

    Jak jsem napsal. Měl na hřiště přijít podstatně dříve. Naše hra směrem dopředu konečně začala fungovat v moment, kdy byl Mesut vystřídán a Alex se objevil na hřišti.

  • 6,0

    Každým zápasem se mi líbí víc. Doma proti Newcastlu bych se ho nebál nasadit do základu. Myslím si, že to je typ utkání, který by mu měl sedět.

  • Edward Nketiah

    6,0

    I jeho střídání bylo rozhodně přínosem. Zaznamenal několik dobrých momentů a vybojoval i nějakou tu standardku.

Hodnoceni hracu - new red

Komentáře

  1. FildaGooner (karma: 4586) #1

    Noooo. V prvé řadě díky za hodnocení. A teď co já osobně vidím jinak. Nacho byl, nechci psat nejslabší, ale nejméně výrazný ze stoperů, ale udrželi jsme 0 proti MU ve formě, dal bych asi víc nez 6, to je ale spíš kosmetické, Lacazette byl dnes za me výborný, včetně toho, jak dokáže zapnout a v plném sprintu se jako hrotak vracet a zastavit brejk, to kdyz to v nekterych zapasech srovnás s Kolasinacem, Matteem nebo i Granitem, jak se plouzi dozadu, tak by se meli stydět. A k Ozilovi bych ti napsal asi jen toto, rozhodně to nebyl top výkon, ale 3? To jsi podle me hodně ujel. Spíš bych to viděl na osobní averzi k Ozilovi nez objektivní hodnocení. Jinak celkem souhlasím. Snad jen jeste Aubovi bych dal lehce víc, herně to melo do ideálu daleko, ale tentokrát těžký psychický moment zvladl a v podstatě tim ukončil zápas.

  2. tron (karma: 3197) #1

    Velka spokojenost s timto velmi cenym vitezstvim a doufam,ze by to mohlo nastartovat nejakou nasi zaverecnou bodovou snuru lize s jasnym cilem v podobe CL pro pristi sezonu.
    K hodnoceni bych mel nekolik pripominek ale uvedu pouze dve ktere povazuji za zasadni – Mesut urcite NE 3 zvlaste kdyz v 1.pol docela uspesne rozdaval prihravky a i sance z toho nejaky byly ; a druha pripominka AMN urcite nemuze byt bodove lepe hodnocen nez Kola ,kdyz Sead byl s Granitem a Berndem jednim z trojice kandidatu na MOTM …

  3. belerek (karma: 954) #1

    Hodnocení Mesuta trošku přísné. Neříkám, že hrál nějak extra dobře, hráč jeho kvalit by určitě měl přidat něco navíc, ale hodnocení 3? To je moc kruté. Ale určitě mu sedí spíš zápasy proti týmům, proti kterým musíme dobývat, a on má víc prostoru na to něco vymyslet. Ale dnes aspoň bojoval, takže za mě by bylo hodnocení třeba 5.

  4. mc1897 (karma: 175) #1

    Asi budem jeden z mala, ale ja vazne suhlasim s najmensim hodnotenim Mesuta. Dnes sme hrali v podstate 10-ti. Je mozne ze v 1. polcase mi v zlych streamoch usla neja jeho genialna Ozilovina, ale ak nie, tak 3,5 – 4 je fakt maximum. Este by som znizil znamku Nachovi.
    Je tu vela chvaly na dvojku Granit + Aaron ale ja som nebol velmi odviazany z ich vykonu. Bolo to slusne, hlavne ked si vezmete ze mali proti sebe Pogbu ale bolo vidno na oboch ze su tam rezervy najma v kombinacii a zakladani utokov. Urcite obaja si zasluzia 6+ ale nebolo to stale podla mojich predstav ako ma vyzerat stred AFC. Velke plus a Xhakov sklz proti rashfordovi, to bol mozno rozhodujuci moment spolu s Lenovymi zakrokmi.
    Naopak suhlasim s hodnotenim Aubu, ten je fakt dole, uz aj jeho famozny vyber miesta nie to co by mal byt – vid ten famozny Kolov center, na ktory si nabiehal absolutne nezmyselne na prednu tyc, ked mu stacil jedoducho zavriet zadnu tyc. Ale penalta pekne, na drzovku….
    Co sa tyka Kosa, Papu, Lacu a Lena, tak to boli vsetko 8+ vykony. Pacil sa mi aj Iwo, vsimol som si to uz na Wembley, on je jediny ktory vie uhrat dlhe vykopy od Lena, este sem tam Laca.

    • Ady Su (karma: 197) #1

      Díky za souhlasný komentář. Dost mě překvapuje, kolik lidí zde je ochotno přehlédnout tolik podstatných okolností. Stále si stojím za tím, že průměrný výkon to prostě nebyl. Pokud hráč, který má být oporou týmu, není schopen vytvořit jedinou kloudnou akci svého týmu, je to prostě špatně. Nebylo to tak, že by se snažil dávat geniální pasy a ty mu nevycházely. Nevyprodukoval opravdu naprosto nic a zazdil pasy a narážečky na 2-3 metry. Dvakrát nahrál přímo do autu, jindy se nerozběhl na narážečku a zůstal stát, opravdu každý souboj prohrál a vidět, jak laxně nadskočí a stařík Young tam přiletí po prdeli a opakovaně jej obere o míč, to prostě nehodlám tolerovat. Mnoho akcí zpomalil, v hlavičkových soubojích se opět krčil. Ne, prostě takhle se v tak důležitém utkání nehraje a opravdu za to, že párkrát nahrál na volného hráče ve své blízkosti a běhal klusem ve středu hřiště, když jsme neměli míč, nebudu udělovat vyšší známky. Taktéž mě zaráží, že kdykoliv v hodnocení dám komukoliv nižší známku, hned jsem nařčen z osobní nenávistí k předmětnému hráči. Což, bohužel, není pravda, Mesuta jsem vždy podporoval a mám ho rád, jen prostě dnes zahrál dle mě bídně. Toť vše.

        • Petr Sklenář (karma: 13) #1

          Osobne se mi Mesut vcera taky nelibil. Psal jsem to uz v zapase a nejen ja. Spis bych to videl tak, ze vyhrou je sluncem zalite a tak se to prehlizi, ale Mesut vlastne odehral svuh standartni zapas proti silnemu souperi. Jak psal kolega vyse. Krcil se na narazecky nereagoval, vzdycky se rozebehl tak napul a vzapeti zastavil. Kdyz jsme sli do protiutoku tak ho nejen Kola s balonem malem predbehl. Vsiml jsem si asi u 4 akci, kdy bxl Mesut v nabehu, ale hrac s balonem mu nemohl posunout, protoze zkratka jen tak vyklusaval. Pritom to byly krasne situace na klicovou prihravku za obranu. A pritom byl v 1.polocase dost castko v lajne s obranci UTD, ale v druhem uz to mel na haku. Jinak nebojovnost, uskakovani, jen takove stinovani v boji o mic. Zkratka odflaknuty vykon a po pravu jako 1.stridajici.

        • Ady Su (karma: 197) #1

          Wow, zajímavý názor. Dle této logiky bereme vždy jako správný názor většiny? Kritéria jako inteligence, znalosti, zkušenosti atd. jsou teda nepodstatný? Takhle by to asi fungovat nemělo, pane 🙂 Tím nechci říct, že se jedná o tento případ a ti, co se zastávají Mesuta by byli hloubí, nezkušení a neznalí. Jen narážím na to, že tvůj argument je nesmysl.

      • FildaGooner (karma: 4586) #1

        To Ady Su: Z JHFA: MESUT ÖZIL VE VČEREJŠÍM ZÁPASE ?

        ✅ nejvíce vytvořených gólových šancí ze všech hráčů na hřišti (4)
        ✅ 31/34 úspěšných přihrávek
        ✅ z toho hned 21 přihrávek na útočné třetině
        ✅ jediný hráč na hřišti, který měl více než 90 % úspěšných přihrávek.
        Nějak mi to nesedí s tím, co se tady snažíš lidem namluvit.

    • Mirra (karma: 1221) #1

      Zrovna tohle jsem chtěl napsat… klobouk dolů před Lacou, že tu penaltu přepustil Aubovi. Tohle se jen tak nevidí, spíš jsme svědky toho, že hráči se přetahují o pentli a to i kamarádi (např.Lukaku s Pogbou). Holt jsou to útočníci a jdou po každým možným gólu a dnes se Laca zachoval hrozně charakterně.

  5. Mirra (karma: 1221) #1

    S hodnocením bych celkem souhlasil, až na Mesuta, jeho hodnocení je celkem úlet, už to tu popisují ostatní.
    Lacovi bych známku taky zvedl, dnes opět dokazoval, jak je neskutečně silný zády k bráně, podrží tak hodně míčů, sklidní naši hru, nehledě na jeho skvělou defenzivní práci. Nebezpečný byl i směrem dopředu, vybojoval penaltu a zvlášť se mi líbila situace, jak se vymotal zpoza 4 hráčů united, jen škoda, že mu Auba špatně narazil.
    S hodnocenám Granita souhlasím, ale nemůžeš o něm napsat, že konečně zahrál ve velkém zápasu. Už jsem to psal minulý týden, on paradoxně podává nejlepší výkony v těchto vypjatých zápasech.

  6. Luky (karma: 446) #1

    Ne že bych úplně souhlasil s hodnocením, přidal bych Lacovi a ubral AMN, ale určitě bych se zastal hodnocení Mesuta. Trojka je sice přísná, ale fakt je, že Mesut nic nepředvedl směrem dopředu, dozadu byl pomalý, nedůrazný, presink žádný. To je prostě fakt. Že se ho tu někdo zastává, že umí přihrát na 3m a že běhal i dozadu mi přijde absolutně nepochopitelné. Třeba já bych ho sundal už o poločase. A že byl zmíněn jeho plat? S tím on musí počítat, bere nejvíc, tak bude na něho největší tlak a největší nároky. Že se vyhrálo je super, ale ani tento skvělý výsledek by neměl zakrýt to, že Mesut hrál bídně.

  7. Gunner_Pav (karma: 10552) #1

    Jeste jeden komentar k Aubovi. Myslim, ze u nej jde o problem, kterym si projde vetsina hracu behem prvni cele sezony v PL a to je unava z absence zimni prestavky. Na tohle si hrac musi zvyknout a je videt, ze trochu to dolehlo i na Lucase, ktery na zacatku jara neni tak dominantni jako behem podzimni serie bez porazky. U Auby se k tomu jeste pridalo to, ze mu to tam moc nepada a to ma vliv na psychiku. Ja ale verim, ze kvalitu ma a zase se nastartuje. Specialne ve ctvrtek to bude hodne na nem, kdyz je Laca mimo hru

  8. Japanas (karma: 3754) #1

    No, teď jsem se ještě dodíval na čt sport a myslím si, že celý vývoj, výsledek zápasu a následně i HH ovlivnil jediný muž na hřišti a to je Leno.Famózní zákroky skloubené s potřebným štěstím (břevno, tyč) udržely Arsenal nad vodou.
    Já mám Laurenta, Sokratise i Nacha rád, ale zkuste odpovědět, jestli by se obráncům rozdávalo takové slovní i bodové hodnocení, pokud by nechytil ty čisté gólové šance. Stopeři předvedli řadu zákroků na superlativy, ale to, že se útočníci soupeře ocitali sami před Lenem, jejich výkon snižuje. Už ta první tutovka Lukaka by nás srazila do kolen.
    Ano, výsledek je, jaký je, ale ne zásluhou stoperů, ale zásluhou Lena a obrovského štěstí….

    • Radek (karma: 3149) #1

      Vždy tak s tvými komentáři úplně za jedno nebývám, ale nyní souhlasím. Určitě je tu euforie z bodů, skalp MU, čtvrtého místa. Ale tím výkonem bych zas tak uhraněný nebyl. Jeden gól jsme dali po totální hrubce De Gey, druhý z penalty. Soupeř měl minimálně tři šance, které jednoznačně měly skončit gólem. A buď famózní Leno, či štěstí nám pomohlo.

      • bflmpsvz (karma: 3401) #1

        No jasně, ale stejně tak jsme si naprosto zsloužili vyhrát na Tottenhamu a odvezli jsme jenom bod. (A vlastně těch zápasů s MANU, kdy jsme si zasluhovali vyhrát bylo habaděj). Na druhou sstranu se podívej, kolik slibných útoků nám zazdili rozhodčí neexistujícím offsidem. Šance byly taky dost slibné, i když nakonec zazděné v předfinální fázi (no tak MANU zazdilo ve fázi finální…). Myslím, že z hlediska herního plánu jsme hráli dobře a nevyhráli jsme úplnou náhodou.

  9. granat (karma: 1772) #1

    po stvrtku velmi dobra naplast na dusu zvlast ked zohladnime aj prehru spurs a remizu chelsea, vikend takmer nemohol byt lepsi z pohladu fanusika arsenalu. pre mna osobne 2nasobne kedze zapas som sledoval s 2 bratmi fanusikmi MU 😀 😀 dlhodobo som bol ja ten co prehraval dokonca aj pred par rokmi priamo na Emirates 😀 (hrali sme vtedy sice dobre ale prehrali 😀 ) btw Alexis asi odisiel v pravy cas kedze sa mu kopia zranenia a jeho dobre vykony v MU by sa dali spocitat na jednej ruke…

  10. killerhammer (karma: 4482) #1

    Super hodnotenie ale ja by som dal obrancom o niečo menšie známky. Všetci 5ti mali problém s individuálnym bránením Lukaka či Pogbu, čo chápem, že nie je jednoduchá úloha.
    Najviac to vidno na Nachovi, ktorý už často nestíha a fyzicky ho hocikto prehrá.
    Dnes, kebyže nemáme Lena, tak naozaj sme mohli dostať 4 góly a nikto by sa nemohol čudovať.
    Tie góly, čo sme dostali na Liverpoole, že Firminho prešiel cez stred obrany až pred brankára a zakončil, to bolo presne aj dnes s tým rozdielom, že Lukaku a Rashford to všetko spálili 😉
    Papa aj Koscielny dnes niektoré zákroky naozaj hraničné.
    Práve preto potrebujeme fyzicky silnejších hráčov vzadu – resp. do budúcnosti bude treba obranu nejako stabilizovať aspoň jedným silným hráčom (áno ja viem, že Holding sa tam takto skoro už etabloval, však uvidíme).

  11. Luckybello14 (karma: 2789) #1

    Hodnotenie zaujímavé…určite Leno min 9 …. celej obrane by som zobral po 1bode Monrealovi aspoň 3 už len preto že UTD mali 5 gólových šancí 3 gólové z toho mal LUKAKU nebyť Lena tak je kľudne aj 1:3 … Ozil si zaslúži tak 5 nič zásadne nepokazil ale ani nevymyslel ale nutné podotknúť že popri Maticovi ani moc priestoru nemal ale aj toto je dôvod prečo tak vynikal výkon Aarona keďže mal viac priestoru….. ale dôležité sú body a ešte dôležitejšie bude zopakovať min. 2:0 vo štvrtok…. ďalší zápas doma Newcastle a potom na Everton a Watford a tam sa rozhodne o tom či skončíme v top 4 alebo nie podľa mňa

  12. Prezi (karma: 2918) #1

    Hodnotil bych ještě Unaie. Všimli jste si někdo, že oproti minulým sezónám vyjma začátek sezóny, kdy jsme prohráli s City a Chelsea a pak Pool venku, trenér dokáže hráče připravit takticky i psychicky na takové zápasy. Podle mě výkon proti slípkám a dnešní proti United nebyla náhoda. Opravdu se tým postupně mění a začínáme pomalinku posouvat svoje výkony. Zároveň mi přijde, že tým pod Unaiem daleko více hraje jako tým a každý dýcha pro tým. Poslední roky jsem viděl spíše v našem dresu spousty jednotlivců, ale teď vidim po dlouhé době tým…

  13. Maros (karma: 2) #1

    Videl som len 2 polcas ale dat Mesutovi 3? Wtf. Ja som prave videl, ze to bol jeden z malo zapasov kde dobre vykryval priestor a aj on mal podiel nato, ze stred pola United uplne nefungoval. Ano prehral par subojov ale to prehral aj Ramsey alebo Xhaka, resp. zle nahrali.
    Alebo snad si tu clovek mysli, ze to Mesut odjazdi ako Aaron? Nebudte naivni, on ma uplne iny styl hry a ked bude pripravovat sance pre spoluhracov, aj mu to odpustim ( vcera ich moc nepripravil, v tom sa zhodneme).
    Znamka 3 je uplne mimo, autor asi moc futbalu nerozumie no ale nevadi.
    Kazdopadne toto je asi prvy prispevok za 2-3 roky na tomto portali a asi to aj tak zostane :D. COYG

    • Jaycob (karma: 712) #1

      Taky s hodnocením Mesuta nemůžu souhlasit, byl to takový průměrný výkon ale Mesut až na pár momentů celý zápas makal, vyvážel míče, neztrácel a připravil i nějaké šance (Kdyby Laca nebo Aaron dali z těch šancí gól, tak je teď Mesut za boha). 2x mu byl nesprávně odpískán offside a tím pádem přerušený protiútok. Vetšinou se snažil dohrávat souboje, pozičně se hodně hlídal aby záloha nepropadala. Ničím nějak extra neoslnil, ale ukázal že i v těchto zápasech může hrát od začátku a že umí bojovat pro tým. Za mě hodnocení 6-6,5. A snad k té bojovnosti brzy přidá i další geniální myšlenky.

  14. FFA (karma: 1566) #1

    No zo znamkami moc nesuhlasim, Ozil za 3??? Nechapem. Odohral dobry zapas, mal tam aj dobre odobratia lopty co u neho nebyvalo zvykom, parkrat pekne prihraval ale hlavne bojoval ako aj cely tym.

    Za mna:

    Leno 9
    Niles 8, Sokratis 8, Koscielny 8, Monreal 7, Kolasinac 7
    Ramsey 8, Xhaka 8, Ozil 7
    Aubameyang 7, Lacazette 8

    Vyborny vysledok, boj o TOP tymto ziskava uplne iny naboj.

    • bflmpsvz (karma: 3401) #1

      Bude to napínavé šíleně. Snad prohra MANU trochu zastaví, na druhou stranu se jim postupně vrátí hráči ze zranění a ten kádr mají dost silný. Teď je otázka, kdy se vzchopí Chelsea a Slépky a jak my zvládneme ty poměrně těžké soupeře, navíc často venku. Ještě je dobře, že máme docela dobré skóre, možná bude rozhodovat i to. Osobně tipuji, že do TOP 4 se nakonec vleze Manu + my. A asi bych si to i přál. Slépky tam být nesmí (stadion a mimo LM + potřeba prodloužit smlouvy např. s Erikssenem, který je jeijch mozek, to by je mohlo hezky zpomalit.) Chelsea snad bude taky v rozkladu (předpokládám, že Sarri by po neúspěšné sezoně šel – Chelsea ráda vyhazuje.

  15. Pedro Sanches (karma: 5465) #1

    Jak už bylo několikrát zmíněno absolutně nechápu známku u mesuta.. ona možná nebyl nejvíc vidět, ale jedinej co dokázal pořádně přihrát na 2 metry, poctivě běhal a makal.. on nikdy nebude soubojový hráč, nebo hráč co by vzal míč a šel sám.. on k sobě potřebuje hráče v pohybu a jestli jste si všimli na naše protiútoky a protiútoky united, je tam velkej rozdíl.. oni při přechodu útočili v 5-6 my většinou ve 3. a to je strašnej rozdíl, protože pak mesut vždy nahrává na v podstatě obsazeného aubu nebo lacu.. mně prostě přijde, že stále toho mesuta nedokážeme 100% využít..

  16. Jakiee (karma: 1558) #1

    Napisane asi všetko. Nepostrehol som však nikoho spomenúť to víťazné gesto Papu, po paradnom sklze v druhom polčase, kde myslím Rashforda zastavil absolutne čisto zozadu.. toto ma neskutočne vie potešiť, uz proti CHE to ukázal po jednom sklze, je vidieť ze žije tym zapasom a taketo emócie su nádherné. A za mna osobne Papa, a to som si fakt pred sezónou nemyslel ze napíšem, top prestup. Sorry Lucas. Dovolím si tvrdiť, že dvojica Kos – Papa, ak by bola zdravá celu sezónu.. titul asi nie, ale ponahanali by sme tych dvoch vpredu.. škoda. Za včerajšok, palec hore.

  17. bflmpsvz (karma: 3401) #1

    OT: Nelson od půlky prosince nenastoupil v základu za Hoffenheim (z lavičky jen čtyřikrát). Nagelsman jej navíc nedávno ze soupisky vyřadil kvůli problémům s disciplínou. To je škoda, zpočátku vypadal velmi nadějně, v jedenácti zápasech šest gólů a nejlepší střelec Hoffenheimu. Ale zhruba tehdy přestal hrávat. Jinak to podle tisku vypadá, že pravděpodobně brzy podepíšeme toho Monchiho (což by nebylo vůbec špatné). I když Svenovy nákupy docela lahůdka – pokud pomineme Lichta, tak Lucas, Matteó, Sokratis, Leno… Prakticky hned nám pomohli, přitom stáli v dnešních cenách minimum.

  18. Arsi (karma: 289) #1

    Mesuta jsem včera dost sledoval a upřímně ten kluk na to nemá. Nehodí se do PL nebo do kontaktního sportu. Bojí se chodit do soubojů a zakopává o míč. Když porovnám jeho nasazením s se Seadem, tak je to diametrálně odlišný přístup.. Sead makal, nevypouštěl souboje, běhal nahoru dolů… Mesut se jen otočil jak Sead běží, ani se mu nenabídl… Jeho obrana je taková, že jen vyplňuje prostor, nic víc. Chápu, že Ozil má jiné povinnosti, ale jaké? Dělá mu problém přihrát, dělá mu problém bránit, dělá mu problém bojovat, tak od čeho tam je? Je mi jedno kolik bere… V momentě, kdy se ho někdo dotkne, tak spadne a roztáhne ruce.. Nic víc. Do našeho týmu se nehodí, nehodí se do PL… Ať už jde pryč a za něj přijde někdo, kdo je třeba méně kreativní, ale dokáže bojovat.

    • orek (karma: 15162) #1

      Ja nevim ale nekteri od nej cekate zazraky,vzdyt on pravidelne nehral kolik mesicu?Hrali jste nekdy fotbal?Myslite si ze hrac ziska sebevedomi ze dne na den?Podivejte se Auba,na nej lehla deka a nemuze se z ni dostat.Psychicky na tom taky.neni nejlip na tom hristi.Mesut se do toho potrebuje dostat a aby citil i duveru.Pokud vim sam Wenger o tom i mluvil.

      • bflmpsvz (karma: 3401) #1

        No právě, Auba za mě předvádí už od nového roku stabilně horší výkony (někdy i diametrálně horší) než Özil. Na Mesuta jsem se taky zaměřil a nemám pocit, že by měl problém nahrát, naopak na začátku druhé půle vypadal jako jediný, který vůbec nahrát umí. Některé zákroky na něj byly na hranici faulu, který rozhodčí nepísknul (ale jasně, asi v tom roli hraje i Mesutova konstituce) a několikrát mu neférově písknuli ofsajd. To, že když nahrál, tak ostatní hráči tu situaci neuměli využít je věc druhá. Co se týče bránění, tak s tebou naprosto souhlasím. Může se snažit, ale bránění mu už asi nikdy nepůjde, agresivně nenapadá a spíše jen prostor vykrývá. Ale tohle hodnocení mi přijde dost mimo. Rozhodně patřil k těm horším na hřišti, ale určitě ně na 3 body, to už je obsese a stejně tak je nesmysl Arsi, že neumí nahrát. To je prostě nějaká zapruzenost, která nemá oporu v realitě (jako kdyby někdo řekl, že Messi neumí driblovat…). I když s bráněním, slabší konstitucí a rozhazováním ruk souhlasím.

  19. masly (karma: 2045) #1

    Tak tady dám něco z FB, ale upozorňuji že se to hodně lidem nebude líbit hlavně tomu co dělal HH,uživatel Arsl který se moc dobře teda nedíval asi a další.
    Mesut proti UTD:
    ✅ nejvíce vytvořených gólových šancí ze všech hráčů na hřišti (4)
    ✅ 31/34 úspěšných přihrávek
    ✅ z toho hned 21 přihrávek na útočné třetině
    ✅ jediný hráč na hřišti, který měl více než 90 % úspěšných přihrávek

    • Arsi (karma: 289) #1

      Já mu ty statistiky neberu. Vím, jak hraje, 3-4 hráči se sejdou u praporku soupeře a tam třeba 20s kombinují. Takhle to udělají 5x do 15 minut a najednou máš super statistiku 21 přihrávek na útočné polovině, které byly zhruba na metru. Kolik dal dlouhých pasů? Kdy si správně naběhl? Kolikrát se schovával za soupeřem? Kolikrát ztratil míč nebo o něj zakopl? Nehledě na to, že hraje na postu, kde se tyhle statistiky berou za standard. Ale uvidíme v dalších zápasech, teď budou lehčí soupeři, tak ať se ukáže, bude to pro něj velký test 🙂

      • bflmpsvz (karma: 3401) #1

        Vzhledem ke statistikám – gólové šance asi nevytvoří z baga u praporku soupeře a stejně jich vytvořil nejvíce ze všech hráčů na hřišti… Předtím jsi argumentoval, že ani neumí nahrát, přitom statistiky říkají přesný opak (a minulé sezony býval vždy v TOP 10 vytvořených gólových šancí, dvakrát první v celé PL). Ad argument dlouhých pasů – to přece Mesut na své pozici vůbec nedělá – to má dělat (a dělá) Xhaka. Když to přeženu, tak Lenovi taky nevyčítáš, že nestřílí góly. Náběhů tam několik měl, ale asi 2 zásadní náběhy mu pískli jako ofsajd (neprávem). To potom není jeho chyba, ale chyba rozhodčího, tady není o čem. Když to dáme do širšího kontextu, Tak kolik měl náběhů Auba (jako útočník) a jak s nimi naložil (párkrát po dobré přihrávce od Mesuta…). K tomu zakopnutí o míč, toho jsem si teda nevšiml. Měl jsem pocit, že se snažil (jako jiní hráči) vyžebrat takticky faul a že některé ekvivalentní zákroky rozhodčí v zápase písknul. no Mesutovi to nepísknul – asi i kvůli té jeho konstituci nebo kvůli tomu, že si za tím faulem šel dost cílevědomě. Rozhazování rukou mě taky štvalo, ale rozhodně bych to nepovažoval za zakopnutí o míč. Sorry, prostě mám pocit, že argumentačně dost taháš za kratší konec. A to si nemyslím, že Mesut byl skvělý zrovna v tomto zápase, podle mě patřil k horší půlce, ale rozhodně to nebyl takový průser.

          • bflmpsvz (karma: 3401) #1

            Asi vím, co myslíš. Spíše než jako bojovník působí prostě jako baletka. A jak jsem psal už úplně výše, v obraně je fakt čajíček, to je zřejmé (ale vykrýval postupně, to zase jo). Ale jeho přednosti jsou fakt jinde. Ale jasně, MÖ prostě není univerzál, nedokáže zahrát na více postech, ještě v reakci na průběh zápasu. Buď se tým postaví se zřetelem na jeho úlohu v něm, jinak jeho přínos není tak zásadní, naopak může být slabinou.

            |
    • Pedro Sanches (karma: 5465) #1

      přesně tak.. tady všichni čekají od mesuta, že vezme míč, projde půlku a dá gol.. ale on je jiný hráč.. on u sebe potřebuje mít hráče v pohybu do kombinace, kterým bude vytvářet šance.. ale ono je to celkově dost těžký, když při našem útoku má před sebou jen aubu s lacem a 5 bránících hráčů.. a jeho úspěšnost přihrávek je super.. většina našich ofenzivních hráčů má tak poloviční procenta..

  20. Assassin (karma: 438) #1

    Ja neviem, či to je len môj divný pocit, alebo fakt tu väčšina má pamäť dôchodcu. Nebolo to tak dávno, ako veľa tunajších diskutérov „plakalo“ že Ozil nehraje, odkedy „má spor“ s Emerym, tak tým šiel výkonmi dole, chýba na ihrisku, nemá kto tvoriť hru, vytvárať šance atď. Bum… odohral pár zápasov, posledný mu dajme tomu nevyšiel a už sú tu kydy, kydy a kydy…

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.