Přestupové spekulace IV. – 12. 7. 2013

  

Přestupových spekulací se nám letos urodilo požehnaně, diskutujících jsou stovky a tak to náš redakční systém opět neskousnul, museli jsme to rozdělit a tak zde máme již čtvrtý díl  pokračování.

A tak neváhejte, vstupte, čtěte, diskutujte, vážně to však neberte. Mějte stále na paměti, že devět z deseti lékařů nedoporučují přestupové spekulace číst, natož o nich přemýšlet. A komu by se zastesklo po úplně prvních spekulacích, stačí udělat KLIK, ty ne tak moc fousaté jsou zase TADY a ty úplně poslední ZDE

12.7.2013

Gonzalo Higuain chce stále odísť z Realu a chce nové výzvy. Arsenal je ochotný zaplatiť maximálne 27 miliónov eur. Gonzalo sa budúci týždeň stretne s Ancelottim.

Permanentne by do Fulhamu mohol prestúpiť Emmanuel Frimpong. Hráč sa vraj už s Fulhamom dohodol, momentálne prebiehajú rokovania medzi klubmi. Martin Jol je ochotný ponúknuť 1.5 milióna libier. (+ nejaké add-on) Arsenal tiež uvažuje nad predĺžením kontraktu a poslaním Ping-ponga na hosťovanie.

Clement Grenier se rozhodl nám dát košem a podepsal na tři roky se svým Lyonem. 

11.7.2013

Že se zajímáme o Geoffrey Kondogbia, hrajícího DM ve španělské Sevilla, si špitají už i vrabci na webu SkySports. Jen ta cena, ta cena. Sevilla chce údajně 20, asi podle věku hráče, tomu je taky 20 :-).  

Aby sme mali aj pozitívne správy. Tuto je naša mladá nová posila Danny Crowley.

Konečne aj niekto, kto má záujem o André Santosa. Podľa správ z Brazílie má záujem Flamengo.

Rooney si zranil stehenný sval a nepostuje na turné so svojim terajším tímom. Ehm, Ehm…

Kupte mi Krula než se vrátím z výletu, když César chce hrát Calcio, řekl prý Wenger na letišti, když rozdával poslední rady před odletem svému transfertýmu. Timovi je 25 a to by asi znamenalo odchod jednoho z Poláků. Boss je podle novinářů velkým Krulovým obdivovatelem.  

Boss chce z Aarona udělat defenzivního záložníka. Tak držme palce, statistika Aarona v posledních zápasech byla skvělá. 

Real chce za Suareze nabídnout 40 mio euro a utnout tak spekulace o hráčově budoucnosti v Arsenalu, následně uvolní Higuaína, řekl to prezident Peréz. Suaréz zase řekl, že stačí jeden telefonát z Realu a už letí. Tak to vypadá, že se snad dočkáme a upír ze Salto k nám nedorazí. 

Geoffrey Kondogbia. Že ho neznáte? Já taky ne, ale to nic nebrání ho spojovat s přestupem ze Sevila do Arsenalu. 

O Cescovi se píše jen v Anglii, ve Španělsku ani ťuk. To myslím o něčem svědčí. 

Julio Cesar je vraj len krok od hosťovania v Neapole. Aspoň tak pravia talianske médiá. Zdá sa mi to trochu divné, keďže Neapol včera podpísal nového brankára a v prípade hosťovačky by QPR musel určite platiť časť mzdy. Ale kto vie.

Tak Gervais neodletel na Asia Tour. Môžete začať špekulovať. Lietadlo do Jakarty asi nemalo medzipristátie v Ríme…

Belgický defenzivní středopolař Bernard „Junior“ Malanda Adje se jako volný hráč ocitl v hledáčku Arsenalu, tedy mimo jiné, protože zájem o něj mají ve více klubech. Osmnáctiletý člen belgické U21 bývá občas považován za nástupce Fellainiho, hlavně díky svému silovému pojetí hry. Při výšce 180 cm z něj váha 90 kg dělá pořádný kus hráče. V lednu o něj projevil zájem Fulham, ale £6 milionů se pánům z Craven Cottage zdálo příliš.

Po zprávách o zranění Vermaelena se do hry vrací Ashley Williams ze Swansea. Velšský stoper je prý (po kolikáté už) na cestě do Arsenalu. Dovolím si rozvířit kalné vody spekulací a tipnout si, že Wenger opravdu jako prvního hráče podepíše stopera, ale že to nebude Williams a že budeme opravdu velmi překvapení.

Nečekané se stalo skutkem, Nick Bendtner vyměnil šekovou knížku za svou kariéru, neslevil ze svých platových požadavků (2,8 mio euro ročně) a tak ho Eintracht Frankfurt (logicky) odmítl. Dalším z důvodů pro odmítnutí byla i skutečnost, že nikdo v Eintrachtu si nemohl vzpomenout kdy že to B52 vlastně naposledy trénoval, natož hrál. 

Arsenal, Sevilla, Galatasaray, Al-Gharrafa, ti všichni klepají na dveře agentů mladíka hrajícího dnes za Baghdad FC v írácké Premier League. Jeho jméno je Ali Adnan a hraje na levém beku. 

Pomalu vyplouvají na povrch podrobnosti o dohodě Arsenalu s DNA z roku 2011, kdy Cec Fábregas odcházel. Pokud jsou pravdivé, má Arsenal pro případ, že DNA se bude chtít Cesca zbavit, předkupní právo za 25 mio liber. 

Leon Goretzka k nám nepřijde, prý podepsal se Schalke. 

Arsenal nekoupí Julio Césara, na sever Londýna se vrátí Cesc a Suaréz je jen kouřová clona, tak by se daly shrnout spekulace dnešního dopoledne. 

Další destinací Gervinha by prý mělo být římské AS. 

Arsenal, Bayer Leverkusen, Wolfsburg a Manchester United, ti všichni nahánějí eso z FC Dnipro Dnipropetrovsk – Yevhen Konoplyanka

Kolem Garetha Barryho se začínají objevovat podezřele přesné informace. GB nyní bere 100 k, u nás by to mělo být jen 75. Odstupné pro City má být 4 mio liber. Smlouva by měla být na jeden rok s možností prodloužení. 

A protože se všechny předchozí typy novinářům nepovedly, mají tady novinku : Ignazio Abate z AC. Má prý smlouvu už jen jeden rok a tak šupky do Arsenalu. 

Manager Eintrachtu Hübner potvrdil, že Nick Bendtner jednal včera ve Frankfurtu s klubem na vlastní žádost a zdržel se asi 3 hodiny, Prohlédl si vše včetně tréninkového centra. Manager Hübner však sdělil, že klub si zřejmě Bendtnera nebude moci dovolit – hráč má platové požadavky ve výši 2,8 mio euro ročně (u nás bere 4 mio liber ročně), ze kterých by nerad ustoupil. Hübner sdělil, že to je dvojnásobek toho, co berou nynější hvězdy klubu. 

10.7.2013

Arsenal prý zvýšil nabídku na Suareze na 35 milionů liber.

Predajcovia v Armoury vraj odrádzajú kupovať dresy s Mertesackerovou štvorkou. Čo by to mohlo znamenať? Žeby Gareth Barry #4?

Nie príliš pekná informácia. Vraj kým sa tím nevráti z Asia Tour, nikto nebude podpísaný. To znamená do 26. 7., vtedy hráme posledný zápas Tour.

Tim Payton Arsenal supporters trust ( AST ) potvrdil, že nabídka na Suaréze ve výši 30 liber skutečně byla. To samé tvrdí i Jeremy Wilson z Telegraph a John Cross z Mirror.

Barca koupila Neymara, „macho“ Peréz koupí Suaréze, ať to stojí co to stojí, když Bale odmítnul. Tím se nám otevírá cesta pro Higuaína za 25 mio liber, alespoň pdle španělského tisku. 

Náš Boss údajně obnovil zájem o stopera Swans, desetimilionového Ashley Williamse

Novinářský shopping list se zkracuje, podle ESPN plánuje Maxime Gonalons zůstat další sezónu v Lyonu. 

Exkanonýr Mathieu Flamini odchází z AC a spekuluje se o zájmu Citizens. 

Frankfurt umístil článek o jednání s B52 na titulku svého webu, zdá se, že je s odchodem Nicka vše na dobré cestě.

Mathieu Flamini: „Bol som v Taliansku 5 rokov a bol to krásny čas, veľa mi to dalo. Ale chýba mi Anglicko, chcel by som vyhrať Premier League.“

Námluvy mezi Realem Madrid a Realem Sociedad ohledně Illarramendi jsou údajně na bodu mrazu. Hráč je k mání za 30 mio euro. O hráče měl dříve údajně zájem Arsenal, že by?

Nick Bendtner měl údajně odjet do Frankfurtu doladit smlouvu.  

9.7.2013

V záplavě všech těch Suarézů, Higuaínů a bůhví koho ještě zcela zapadlo nové jméno hráče, o kterého máme prý zájem : Joleon Lescott

Na Asia Tour by nemal odísť okrem Nicklasa ani Marouane Chamakh. Ten bol posledne spájaný s odchodom do Levante.

Ve Španělsku se objevují hlasy, že když Arsenal nabídl 35 za Suaréze, tak proč to samé nedokáže nabídnout za Higuaína

O nejlepšího útočníka světa se začal opět zajímat Frankfurt a jednání jsou prý obnovena. Bohužel se neočekává, že by se chtělo Nickovi slevit z platu. Malaga má také stále zájem.

Záujem o Gervinha je stále väčší. Tentoraz sa ohlásil AS Roma a ponúka niečo okolo 8 miliónov libier.

Spekulace o Barrym bohužel sílí. Hráč je k dispozici za 4 miliony liber a už prý probíhají jednání.

Druhá vlna zaručených zpráv o příchodu Julia Cesara do Arsenalu po Konfederačním poháru utichla. Teď je prý Cesar už skoro v Neapoli.

Zapomeňte na Higuaína – to je jen zástěrka! Všechna pozornost se totiž upřela na něj a nikdo tedy neví, že je u nás na zkouškách 20letý defenzivní záložník Sebastián Pérez hrající za Atlético National (kolumbijská liga). No není ten Arséne lišák?

Komedie, kterou sepisují bulvární plátky a do které jako hlavní hvězdu obsadili novináři Luise Suareze, pokračuje. Liverpoolu totiž usilovně jedná s hráčovým agentem, aby zabránil jeho odchodu, Edison Cavani svému kamarádovi radí odejít do klubu, kde bude hrát Ligu mistrů a Suarez si užívá dovolenou. Suarez má ve smlouvě údajně uvedenu částku £40 milionů, při které může začít jednat s jinými kluby, Liverpool by chtěl radši £50 milionů, stejně jako kdysi za Torrese. Na tohle téma nás ještě pár spekulací čeká, ale myslím, že z tohohle mráčku pršet nebude.

Christian Benteke neodcestoval s týmem na předsezónní turné po Německu. Hráč dostal volno k individuální přípravě, ale za tímto volnem je jeho oficiální žádost o svolení k přestupu. Benteke zamířil z belgického Genku do Aston Villy za £8 milionů loni v létě a Villians sklízejí hořké plody svojí loňské práce – Benteke si v Genku svůj přestup vyvzdoroval a vyhrožoval „stávkou“. Ani nabídka na zdvojnásobení týdenní mzdy £20,000 ho v AVFC zřejmě neudrží a začínají se rojit zájemci – Spurs, Chelsea, Arsenal a další. Christian bude k mání za cenu přesahující £20 milionů, problém může být to, že hledá klub, kde dostane šanci hrát v základní sestavě. Nerad by totiž vypadl z kádru belgické reprezentace, která má dobře našlápnuto v kvalifikaci na příští Mistrovství světa.

8. 7. 2013

AS najnovšie informuje, že Arsenal zvyšuje svoju ponuku na 25.5 milióna libier za Gonzala Higuaina a dúfa, že prestup bude zrealizovaný do piatku. Zaujímavé. Ešte ráno žiadna ponuka nebola a teraz je tu zrazu navýšenie predošlej ponuky…

David Villa nejde do Tottenhamu, nýbrž do Atlética Madrid. Stát bude 5,1 milionů eur.

José Mourinho vysvětlil, proč jsou s přestupem Gonzala problémy: „Higuaín je nejlínější hráč, kterého jsem kdy trénoval. Kdyby mohl, chodil by na tréninky v pyžamu.“

Protože přestup Higuaína stagnuje, zaměřil se Wenger podle CaughtOffside na Marouana Fellainiho. Už po stopadesáté prý AW aktivoval klauzoli.

V Miláně prý odmítli 25 milionů za Stephana El Shaarawyho. Který klub nabídku podal je tajemství, proslýchá se ale, že to byl někdo z dvojice Manchester City a Arsenal.

Julian Draxler, německý wonderkid spojovaný s Arsenalem, řekl, že ještě rok zůstane v Schalke 04, neboť chce pravidelně hrát před MS. Příští rok zváží budoucnost.

Ancelotti se prý rozhodl, že si Higuaína nechá. Teda podle bulváru.

Zdá se, že ze shopping seznamu si můžeme škrtnout Davida Villu. Ten se totiž rozhodl, že příští léta si odpustí LIgu Mistrů a připojí se k týmu, který už více než půl století nezískal titul a pravidelně si jezdí pro čočku na Emirates. Slepice na Villu podaly Barce nabídku, i když prý ale zdaleka nedosahuje požadovaných 14 mio euro, Barca ji zvažuje. Má obavu, že by za rok David odešel zdarma. 

Aktuálně oprávněně největší hit médií je zpráva, že Arsenal podal 30milionovou nabídku za Suaréze. Liverpoolští ji ale odmítli. Píše to i BBC, takže to není úplný bulvár. Konspirační teorie některých říká, že to Arséne udělal proto, aby trochu pošťouchl Real, který se o Luise zajímá – aby Španělé nečekali, ale přivedli útočníka a nechali Higuaína Arsenalu. Fakt telenovela.

Naši fanoušci se na Luise vyloženě těší FOTO

Gareth Barry se prý zítra stane hráčem Arsenalu.

Kdo byl šťastný z klidu okolo Jacka Wilshera, toho zklamu – Barcelona si jej totiž vyhlédla jako náhradu za Thiaga Alcantara, který pravděpodobně míří do Manchesteru United.

7.7.2013

Proslýchá se, že odchod Coquellina na hostování by mohl být součástí příchodu Matthias Gintera ze SC Freiburg.

Jako náhradu za Radamel Falcao chce Atletico Madrid přivést našeho Oli Girouda

Federico Marchetti z Lazia řekl, že je na dovolené a o Arsenalu neví vůbec nic. To je slibné. 

A znovu Higuaín : španělské „as“ píše, že Gonzálo přerušill dovolenou na Miami (trvající od 8.6.) zcela dobrovolně a začal sám trénovat, aby až se připojí k Arsenalu 11.7. v Ásii, byl na stejné úrovni přípravy jako jeho spoluhráči. A tak maká ve fitku v tréninkovém centru. 

Novináři ve Španělsku už „vyšpionili“ co je schované za zvýšenými finančními požadavky prezidenta Realu Peréze. Vyšlo najevo, že Higuaínův mateřský jihoamerický klub River Plate má smluvní nárok na část přestupové částky a že je dost vehementně vyžaduje. K tomu si přidejme všudepřítomné agenty, potřeba peněz na nákup Bale a 30 je na světě. 

Exkanonýr Nicolas Anelka podepsal ve svých 34 letech znovu do EPL, do týmu WBA. Jen pro zajímavost, Anelka hrál za 11 týmů (PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton, Chelsea, Shanghái, Juventus a nyní baggies) a inkasoval za vše 134 mio euro. Z turistů je lepší už jen Ibrahimovic, ten za cestování po Evropě inkasoval 189 mio. 

Pokud do Realu přijde Asier Illarramendi, bude Xabi Alonso volný, prý za 10 mio euro. Neměl by po něm Boss sáhnout? Já vím, 31 let, ale jedna velká zkušenost, 3 roky ještě může v pohodě válet. Snad si to Boss přečte, prý sem chodí pravidelně. Upozorňuji, že je to má (P.) osobní spekulace a že jsem od žádného novináře tentokrát neopisoval 🙂

Španělská „marca“, hlásná to trouba Realu, se snaží vytvořit chiméru, že Higuaín, když přijel do Madridu o 12 dní před zahájením předsezónní přípravy, zatímco všichni jeho spoluhráči se rekreují, je zcela duševně zdráv. Prý zahájil podle plánu přípravu sám, začal s kondičkou a zaplacenou dovolenou s přítelkyní si dobrovolně zkrátil proto, aby na tom při startu sezóny byl líp než Benzema a dostal se do základu bílého baletu. A hlavně se chtěl vidět s otcem, který jinak bydlí ve Francii a tak se skoro ani neznají. No, a tu o karkulce znáte? Závěrem „marca“ v jedné větičce vzkazuje od Peréze Arsenalu, že Higi je borec a pokud ho chtěj do Londýnaí, musí položit na stůl 30, 

Vyzerá to tak, že nádejne vyzerajúci prestup Nicklasa Bendtnera do Franfurktu je off. Najnovšie sa objavila na scéne Malaga, ktorá by mala začať vyjednávať. Problém je, že jediná fráza, ktorá je častejšia ako „Higuain je blízko prestupu do Arsenalu“ je len „klub nemôže splniť Bendtnerove platové požiadavky“. A to šel Arsenal s cenou jen na 3 mio liber, no považte, nejlepší striker světa jen za tři. 

Nedělní ráno začíná poklidně. Mirror nám servíruje ranní čajíček s Rooneym – prý o něj nadále máme zájem a svedeme o něj nelítostný souboj s Chelsea. Protože čaj z tohoto pytlíku je již trochu vyčpělý a snad již dvacátá zálivka mu nesvědčí, koření ho trochou Suareze. I o něj prý bojujeme s Chelsea. Jak to vypadá – než tento čajíček, bude ke snídani lepší káva.

Jako zákusek nám Sunday Mirror servíruje článek o jednání Arsene Wengera s klubem na téma nové smlouvy. Je to ale z prdu kulička, dámy prominou, jak sami páni žurnalisté z Mirroru správně vytušili, během přípravy na sezónu má Boss jiné starosti.

6.7.2013

Bob z webu justarsenal pěkně shrnul kauzu Higuaín. Podle něj je článek v „marca“ jen PR výkřik prezidenta Realu Peréze, který si vylepšuje image „tvrdého“ vyjednavače. Přestup Gonzála je ale již podle Boba domluven a bude realizován. 

Není to tak dávno, co Lyon odmítl nabídku ve výši £6 milionů za ofenzivního záložníka Clement Grenier. Arsenal se však nevzdal a už dal do pošty vylepšenou verzi znějící na částku £10. 

Všimli jste si, že už dávno uplynuly dva týdny, během kterých slíbil Nick Bendtner, že se rozhodne pro jeden z pěti týmů, které se o něj zajímají? 

Některé zdroje ve Španělsku uvádějí, že Madrid se dohodnul s Realem Sociedad na přestupu Asier Illarramendi, prezident Realu Sociedad už podepsal smlouvy a tak Higuaín již může nastoupit do letadla. Bude nejlepší, když bude od společnosti Fly Emirates. 

Přestup Higuaína v posledních 24 hodinách váznul nejen na ceně, ale i na tom, že Real chtěl nejprve koupit Asier Illarramendi z Realu Sociedad. Dnešní Daily Express pak přichází s infoškou, že právě zájem Arsenalu o tohoto hráče přestup Asiera do Realu blokoval. Agatha Christie by to nevymyslela lépe, skutečně. 

Medzi tým sa agent Bacaryho Sagnu pochválil, že o hráča majú záujem Fenerbahçe, Galatasaray a Paris Saint-Germain. Čo to znamená pre hráčovú budúcnosť však nejako spomenúť zabudol.

Stálica posledných týždňov je späť aj dnes. Anglický The Sun (áno presne ten) tvrdí, že Arsenal sa včera v noci konečne dohodl s Realom na čiastke za  Higuaína. Gonzálo má vraj údajne konečne povolenie odletieť do Londýna a podpísať zmluvu. Znova.

Ďalším tímom, ktorý sa zaujíma o Marouane Chamakha je údajne Real Betis. V tomto prípade by sa ale asi jednalo skôr o hosťovanie.

Levante nabízí za Marouane Chamakha 1 milión (slovy jedenmilion) liber a je ochotno akceptovat do určité míry jeho finanční nároky. A Arsenal na to slyší, na rozdíl od hráče, který si asi vysedí týdenní plat 65.000 liber. Má na to ještě jeden rok. 

O křídelníkovi z ManU, Nanim, jsme neslyšeli snad už 2 týdny. Až dnes. Prý nám ho vyfoukne římské AS. Jejich sportovní ředitel Walter Sabatini už údajně odletěl do Anglie. 

5.7.2013

Prezident Marseille se dotazoval telefonicky agentů Gervinha, zda je hráč volný a hlavně svolný k hostování. 

Seriózní El Mundo píše, že přestup Higuaína do Arsenalu se zdržuje, protože prezident Realu Peréz chce Argentince prodat až si bude jistý, že Real Sociedad schválí prodej Asier Illarramendi. Asier má stát 30 a stejných 30 chce Peréz od Arsenalu. Oba přestupy jsou ve finální fázi, zbývají podpisy prezidenta Realu Sociedad na přestup Asiera a pak už nic nebude bránit prodeji Higuaína. Jeho otec je v Londýně a v pátek plně dojednal podmínky kontraktu. Mundo uzavírá, že Higuaín není poslední, kdo odejde z Realu toto léto. 

Podle posledních informací sport.es je přestup Higuaína na mrtvém bodě. Jednání zablokoval prezident Realu Peréz, který řekl : Buď Arsenal zaplatí 30 mio euro, nebo Gonzálo nikam nepůjde. 

Real kupuje Asier Illarramendi z Realu Sociedad za 30 a stejných 30 Ancelotti požaduje po Arsenalu za Higuaína

Pokud budeme brát TENTO zdroj za hodnověrný, tak Real už s Higuaínem nepočítá. 

Iná príjemná špekulácia je, že predstavenie dresov je 9.7. a možno to chceme spojiť s predstavením nejakej tej posily. Predaje dresov prekonajú závratné výšky. Higuain by mal prestup dokončiť už dnes.

Zaujímavá infoška (a možno aj nie) vraj ponúkame za Marouaneho Fellainiho cash + Aarona Ramseyho. Považujem to za kolosálnu blbosť. Ešte tak hosťovanie by som chápal, ale aj to sa mi zdá málo pravdepodobné.

Nový tréner MUFC dnes vyhlásil, že Wayne Rooney nikam nepôjde, že si ho chcú nechať a bla bla bla, bla bla bla. Toto vyhlásenie určite nepochová špekulácie o jeho odchode z klubu a prípadnom pripojení sa k Arsenalu. Hlavne pokiaľ jeho vzťah s Moyesom možno vyjadriť ako „ako veľmi už pod ním nikdy nechcem hrať“.

Gonzalo Higuain práve behá na bežiacom páse, polepený prísavkami, z ktorých vychádzajú káble, za zvuku centrifúgy, ktorá odstreďuje jeho krv (alebo čo ja viem, čo sa s tým robí, nemám rád krv). Proste podľa Fox Sport Argentina má dnes medical.

Asi abychom měli zábavnější den, španělská Marca, která má údajně dobré kontakty v madridském klubu, píše, že podle Realu zatím nepřišla na Higuaína žádná oficiální nabídka a je pravděpodobnější, že další sezonu stráví argentinský útočník na Bernabeu, než na severu Londýna.

A jelikož dosavadní seznam hráčů spojovaných s Arsenalem je příliš krátký, přišli novináři s dalším jménem : Luis Gustávo

U QPR je výprodej a odchází i Stephane Mbia. A nedivte se, že podle novinářů míří do Arsenalu. 

Wayne Rooney si prý padnul s Davidem Moyesem do náručí a chce zůstat v Manchesteru. Čekal někdo něco jiného? 

Marouane Chamakh je na cestě do Španělska, zájem má Levante, j´hráč jen musí slevit z platových požadavků. 

DNA se nám prý stále plete do cesty s Julio Cesarem

Queens Park Rangers údajně vyvěsil Loic Remyho na transferlistinu a Arsenal je prý první v pořadí zájemců. 

Taky slyšíte to ticho kolem Julio Cesara? Snad je to ticho před bouří, tedy před balkonem. 

Podle španělského mundodeportivo se Gonzálo Higuaín včera vrátil do Madridu neplánovaně, měl mít do 15.7. dovolenou. Komentátoři vidí jako nezvyklou další věc, že ho na letišti čekal jeho otec a agent v jedné osobě a že Gonzálo přiletěl sám, bez partnerky. Okamžitě se objevila spekulace, že dnes ráno jedná s klubem, podepisuje ukončení smlouvy s Realem a ještě dnes zamíří do Londýna. S ohledem na to, kolikrát už měl do Londýna letět, bych tomu nepřikládal velkou pozornost. Snad ho někdo chytne při odletu do Londýna :-). 

Gonzalo Higuain má vraj dnes naplánovaný fototermín v londýnskej Colney.

Francis Coquelin odchází na sezonní hostování do německého Freiburgu SC. Hodně štěstí Coq.

Jedna věc s Gonzálem je jistá : ve čtvrtek v 11 přiletěl na Barajas, odmítl odpovídat reportérům kanálu Cuatro a po setkání s otcem odešel. FOTO  Pochybuji, že když Higuaína chytili reportéři při příletu, že by si nechali ujít jeho odlet. Logicky z toho plyne, že do Londýna GH20 ještě neodletěl. 

Tak zpátky na zem, zavelel španělský web marca. Podle jeho informací Real nedostal na Higuaína žádnou vážnou a hlavně písemnou nabídku a nehodlá hráče prodat levně. Jako minimální částka je stanoveno odstupné 27 miliónů euro. Podle „marca“ nemá Real zájem hráče prodávat, udělá to jen když přijde mimořádná nabídka. Klub podle „marca“ dementoval všechny zprávy o dohodě o přestupu, Ancelottimu se Gonzálo líbí a čeká ho 15.7. na přípravném kempu. Že by na posledních fámách o Suarezovi bylo něco pravdy a Arsenal tlačil na madridské vedení? Španělské „AS“ zase tvrdí, že Real chce 30, Arsenal nabízí 23 a kluby se setkají na 27 milionech euro. Kdo se v tom má vyznat…

Exkanonýr Nicolas Anelka se vrací do Premier League, podepsal s W.B.A..

4.7.2013

Transferteam Arsenalu prý usilovně pracuje na odchodu těchto hráčů, kterým se snaží najít nového zaměstnavatele : Marouane Chamakh, Nicklas Bendtner, Park Chu-Young, Andre Santos a Emmanuel Frimpong.

Seriózní španělský list(web) El Mundo přišel právě (17:50 SEČ) s informací, že od oznámení přestupu Higuaína do Arsenalu nás dělí již jen několik hodin. Hráč se již dohodl prostřednictvím svého otce na podmínkách smlouvy, kluby se již také dohodly na odstupném. 

Nedočkavci si mohou status Higuaína neustále ověřovat ZDE a ZDE a TADY. Aktuálnost zjištěného stavu závisí od četnosti efpětkování. 

Gonzálo se blíží k Ashburton Grove (foto), ale Wayne Rooney se vzdaluje. DNA za něj hodlá nabídnout 25 milionů euro a Davida Villu k tomu s tím, že mu vyplatí bonus, který má Villa dostat v poslední rok smlouvy. Jde o pouhých 10 mio euro jako odměna za vytrucování přestupu do DNA. Hráč má na trhu jinak cenu kolem 12 mio euro. Takže Rooney v podání DNA = 25 + 10 + 12. Nemá cenu soupeřit. S WR se můžeme rozloučit. (díkybohu)

O přestupu Higuaína se píše už i na jeho rodném kontinentu. Fox Sport latinoamerica píše, že Gonzálo podepíše zítra tříletý kontrakt a bude brát plat 100 tisíc liber týdně. 

Nejmenovaná sázkovka přestala přijímat na přestup Luise Suareze do Arsenalu. Panebože, chce se mi říct. Má možná talent od boha, ale je to diver jako hrom. 

Hector Bellerin podepsal s Arsenalem dlouhodobý kontrakt. 

Po skysports píše i Guardian, že Higuaín je v Londýně na medical, Arsenal za něj zaplatí £23m, když Real požadoval 25. Takže zítra bude balkon. 

Shay Given byl vyřazen z A-týmu Aston Villy, můžete uzavírat mezi sebou sázky, kdy ho začnou „spojovat“ s Arsenalem. 

Dimitri Payet z Lille nás neposílí, přestoupil do Olympique Marseille.

Už i španělský tisk píše o tom, že Real se dohodl s Arsenalem, tedy že se jejich dohoda blíží. Tak snad Gonzálo stihne odlet z Lutonu směr Dálný východ. 

Jak se dalo čekat, nejlepší útočník světa Nick Bendtner se nedohodl s Frankfurtem, jednání ztroskotala nečekaně na platových podmínkách. Tak ještě pár týdnů Nicku vydrž a další rok s lukrativním platem za nicnedělání tě nemine. Kariéra počká. 

Exkanonýr Mathieu Flamini je volný, nedohodl se na prodloužení smlouvy s milánským AC. Flaminimu je 29 let. 

Nové správy prichádzajú z Kóreje, kde Park Chu-Young dokončuje bojový kamp v rámci svojej brannej (ne)povinnosti. Arsenal sa ho údajne plánuje zbaviť a je len otázkou času kedy sa tak stane.

Clement Grenier je potěšený zájmem Arsenalu, alespoň podle Le Parisien. Ještě aby byl polichocen nějakým šekem prezident Lyonu. 

Wonderkid Julien Ngoy, že jste to ještě neslyšeli? Nevadí, v přístím týdnu budete. 

Tom Brookes není nová posila Arsenalu, ale zástupce našeho NICKA. Tom byl ve Frankfurtu a prý je noha v nohávu. Arsenal chce fee 3 mio liber, tak to snad budou v Eintrachtu mít na účtu a nebude to na splátky. 

Jovetiče budou zřejmě klonovat, vedle Arsenalu, Chelsea, Realu a Juve se nyní přidal i Rafa z Neapole. 

Čosi sa šušká aj o tom, že by Francis Coquelin mohol odísť na hosťovanie do bundesligového Freiburgu.

Narazil jsem na článek, že Gonzálo Higuaín by měl zítra přijet do Londýna. Bohužel u článku nebylo uvedené datum. 

Svět se asi fakt zbláznil, do Arsenalu by měl přijít za 25 mio Luis Suarez. Prodám permici, nemá někdo zájem? 🙂

Zapomeňte na Julio Cesara, zájem o něj má údajně i DNA. 

3.7.2013

Vito Mannone, jak již informoval oficiální web Arsenalu, přestoupil do Sunderlandu. Za celé gunners.cz mu přejeme hodně štěstí v novém působišti.

Možná se chvilku zdálo, že s Arsenalem už novináři spojili snad všechny hráče z Evropy. Opak je pravdou. Tím novým je stoper Ajaxu Toby Alderweireld

The Sun se pustil do nového kola spekulací a přišel s infoškou, že naším novým cílem je Gareth Barry. Mno, škoda že není rok 2009.  

Arsenal potvrdil tři nvé smlouvy. Obránce Zachari Fagan a záložník Anthony Jeffrey podepsalil první profi smlouvy, útočník Zak Ansah prodloužil. 

Když i Daily Star připouští, že kolem Maxime Gonalonse to byly dosud povětšinou jen spekulace, tak se zdá, že tento hráč žil ve spojení s Arsenalem jen v představách novinářů. I když hráč říká, že ve fotbale si nikdo nemůže být ničím jistý. 

S Grenierem není vůbec nic nového, stále se recyklují informace, že Lyon nám dal adidasky. 

Tankista uvedl, že si umí představit Rooneyho v dresu sibiře. To je vážná situace, protože o tankostově nadstandardním vztahu s ruským gosudarem Romanem si šuškají vrabci po celém Fulham Rd. 

Dnes je v Realu Isco-fiesta a tak zapomeňte, že by tam dnes někdo pracoval. Maximálně tam bude někdo řešit, jak bude fungovat linka Özil – Isco. Takže Gonzálo až zítra. 

2.7.2013

Rui Patricio ze Sporting Lisbon odchází, to je už skoro jisté. Jenom ne do Arsenalu, ale do Monaka. 

Zdá sa, že Boss sa nám vrátil z dovolenky. Vraj ho videli dnes na Heathrow aj s manželkou.

Vito přišel do Arsenalu z Atalanty v roce 2005 za 350 tisíc liber a do konce kontraktu má už jen rok. Zdá se ale, že nás už zítra za 2 mio liber opustí. Kluby se o víkendu dohodly na podrobnostech a tak se zdá být vše na dobré cestě, aby Vito zahájil již zítra ve středu letní přípravu černých koček s novým týmem. Jako první to určitě oznámí web SAFC

Pošuškáva sa, že Joel Campbell konečne dostal pracovné povolenie v Británii. Záujem majú Betis Sevilla, West Ham a Crystal Palace.

Chelsea nás prý nenechá ve štychu a tak podá nabídku na Shreka. Pro začátek nabídne účkám £20 mio. Alespoň si to myslí The Telegraph

Johanka se přiznal, že při přestupu (tedy hostování s opcí) do Hamburku pro něj nehrály tak velkou roli peníze, ale to, že bude více hrát. 

Daily Star nepřestává se spekulací jménem Micah Richards. Jeho příchod by znamenal konec Baca Sagni, ale ten se tak trcohu i očekával. 

Jedna špekulácia z Twitteru na ráno. Francis Coquelin by mohol byť na ceste do Freiburgu na hosťovanie. Obchod by mohol zahŕňať aj 19 ročného Matthiasa Gintera.

Ďalšie nové meno na zozname. Teda aspoň čo sa týka tohto prestupového okna. Barcelona vraj obdržala štyri ponuky za Crisitana Tella – od Neapolu, Spuds, Liverpoolu a samozrejme Arsenalu. Jeho výstupná klauzula je 8.5 milióna libier.

Mladíků není nikdy dost a tak se Arsenal zajímá o paraguayskou naději Antonio Sanabria, t.č. ve službách barcelonské akademie.

1. 7. 2013

Don Vito Mannone by mal zajtra absolvovať vstupnú lekársku prehliadku v Sunderlande. Keď už veľmi nechodia dnu, aspoň chodia von…

Vraj Gonzalo Higuain nepríde? Jack Wilshere ho začal followovať na Twitteri. Aký väčší dôkaz chcete?!

Zdalo sa, že Spuds sa podarí získať chorvátsku dvojicu Tin Jedvaj a Alen Halilovic. Avšak je možné, že Arsenal ešte zabojuje a vytrhne nevinných chlapcov zo slepačích pazúrov.

Už vieme, prečo sme sa cez víkend nedočkali žiadneho podpisu. Dvorný fotograf Arsenalu si užíval hudby na festivale Glastonbury. Stuart MacFarlane taktiež prilial trochu oleja do ohňa svojim tweetom: „Loved @GlastoFest but looking forward to getting back to work tomorrow, big season ahead COYG #afc“ (Krásny @GlastoFest, ale teraz sa už teším na zajtra do práce, veľká sezóna pred nami COYG #afc“). Stuart, nezvyšuj naše nádeje!

K Johanovi by sa mohol pripojiť Nicklas Bendtner a odísť do Franfurktu. Všetko by mohlo byť uzatvorené už tento týždeň. A vraj za 4.5 milióna libier? Wau!

Johan Djourou odchádza na sezónne hosťovanie do nemeckého Hamburgu, s možným trvalým prestupom za 2.5 milióna eur. Nech sa darí, Johan! (AFC dostane 800 tisíc eur za jeho hosťovanie)

Syn Julio Cesara projevil přání zůstat v Londýně. Tak snad mu taťka vyhoví. 

Dobrá správa od nášho Jacka Wilshera. Podľa jeho slov má členok na 100% v poriadku a teší sa na prípravu. Vyjadril sa aj k špekuláciám: „Keď si pozriete akých hráčov typu Higuain sa snažíme priviesť, to vás musí motivovať.“

Podľa nemeckej tlače, Leverkusen odmietol ponuku Arsenalu na kúpu Larsa Bendera. Jeho výstupná klauzula by vraj mala byť približne 15 miliónov libier, avšak Leverkusen odmietol 19 miliónovú ponuku, takže RC asi nebude správna. Ťažko povedať ako to s ním bude, keďže v minulosti sa vyjadril, že prestúpil by jedine do Bayernu.

A opäť Wayne Rooney. Podľa Manchester Evening News MUFC nechce hráča predať Man City ani Chelsea, ale schváliť prestup do Arsenalu nemá problém.

Náš japonský chlapík Ryo Miyaichi by mohol budúcu sezónu stráviť opäť na hosťovaní vo Feyenoorde. Podľa Voetball International Ronald Koeman hľadá krídelníka a Ryo by bol pre jeho ideálnym hráčom. Prepokladám však, že na Asia Tour ešte Ryo pôjde.

Komentátor na ESPN len tak mimochodom spomenul, že Julio Cesar do Arsenalu je hotová vec. Guardian je trošku opatrnejší a hovorí o tom, že zástupcovia oboch strán sa majú stretnúť tento týždeň. Cena by mala byť niekde okolo 2 miliónov libier. Tak keď to nevyšlo minulé, vyjde to toto leto?

Arsenal údajně nerad zveřejňuje přestupy před otevřením „okýnka“ a tak to prý dnes vypukne : prvním bude Yaya Sanogo z Auxerre, druhým Dan Crowley z Aston Villa, třetím Julio Plezeguelo z Barcelony a (zatím) posledním Jamaal Raage z Brommapojkarna.