Vaše ideální sestava pro ročník 2008/2009

Ve světě Arsenalu se toho dnes moc neděje, a tak jsem si pro Vás jako zpestření připravil tento článek. Sami si zvolte ideální jedenáctku Arsenalu pro sezónu 2008/2009!

Chtěli byste si na chvíli zahrát na Arsene Wengera? Není nic jednoduššího!

 

Stačí svou zvolit svou ideální základní XI. Na výběr máte všechny hráče širšího kádru včetně těch dlouhodobě zraněných(Rosa a Dudu).

 

Aby se váš hlas počítal, svou sestavu napište podobným způsobem, jako například já:

 

Almunia


Sagna – Gallas – Touré – Clichy


Nasri – Fabregas – Denílson – Rosický(Walcott)


van Persie – Adebayor


 





















Pokud budete chtít, můžete svou sestavu i odůvodnit…

 

Brankář – se vší úctou k Fabianskému, Almunia má prostě více zkušeností, a proto volím jeho.

 

Obrana – o té nemá cenu se bavit. Pokud bude i nadále v tomto složení, a nebudou jí limitovat žádná zranění, jedná se o jednu z nejlepších obran jak v Premier League, tak i v celé Evropě

 

Záloha –

 

Nasri – na tohoto hráče jsem byl moc zvědavý, a svými výkony mě zatím přesvědčil o tom, že rozhodně má na to, aby nastupoval v základu Arsenalu. Skvěle technicky vybavený taktik s výbornou střelou, rychlý – to je to, co nám v loňské sezóně na kraji zálohy tolik chybělo.

 

Fabregas – na svůj post nemá v našem kádru prakticky žádnou konkurenci

 

Denílson – pozice defenzivního záložníka je asi nejdiskutovanějším článkem sestavy Kanonýrů. Já osobně volím Denílsona, protože mě v předsezónních zápasech zaujal rozhodně více než asi jeho největší konkurent, Abou Diaby. Připadá mi, že tento mladý Brazilec si skvěle plní defenzivní práci, má dobrý přehled o dění na hřišti, během zápasu odevzdá 100% a má úžasnou střelu, takže je to pro mě jasná volba.

 

Rosický – Asi můj nejoblíbenější hráč Arsenalu má bohužel velkou smůlu na zranění. Pokud je zdravý, v každém zápase předvede vždy jeden z nejlepších výkonů na hřišti. Na pravé straně se mimoto skvěle doplňuje s Clichym a také si výborně rozumí s Fabregasem. Při jeho absenci minimálně do září bych zvolil na jeho místo jako náhradníka Thea Walcotta. Je neuvěřitelně rychlý, mrštný, technicky skvěle vybavený. Možná by mohl zapracovat trošku více na svých střelách.

 

Van Persie – Když přicházel do mužstva Kanonýrů, měl pověst nového Dennise Bergkampa. Bohužel, častá zranění ho limitovala v jeho fotbalovém vývoji, ale když je ve formě, jedná se o jednoho z nejlepších útočníků na světě.

 

Adebayor – také skvělý útočník. Rychlý, na svou postavu nesmírně šikovný s míčem. Jediné, co mi na něm vadí, je v mnoha situacích jeho sobeckost. Častokrát totiž místo přihrávky volnému spoluhráči vycestuje s míčem až na roh hřiště, kde o míč buďto přijde, a nebo přihrává na spoluhráče za sebe, který míč odcentruje do vápna. Jenže, Adebayor by v tu chvíli měl být kvůli své výšce PRÁVĚ v pokutovém území, aby tam mohl vyhrát hlavičkový souboj a míč poslat do sítě. Když má ale formu, je bezpochyby skvělým útočníkem a s Persiem můžou vytvořit velmi nebezpečné duo.

 

Jakou základní sestavu byste zvolili VY?